Okurková limonáda s mátou a jalovcem

Štiplavá limonáda bez přidaného cukru – to je náš nový recept s vodním kefírem. Bez jakýchkoliv dochucovadel a umělých aromat. Sladkost limonády si pohlídáte jednoduše podle délky fermentace. My preferujeme méně sladký, takže do druhé fermentace už nepřidáváme další cukr. Tato limonáda svou chutí připomíná mírně alkoholický cider.

Potřebujete

  • 800 ml vodního kefíru
  • 5 kuliček jalovce
  • 4 kolečka okurky
  • 6 lístků máty
  • 1 svitek skořice
  • (případně 1 lžíce cukru)

Postup

  1. Hotový vodní kefír slijte, 800 ml dejte do větší sklenice a 200 ml si odložte na opakovanou přípravu.
  2. Ke kefíru přidejte okurku, skořici, kuličky jalovce i mátu. Pokud preferujete sladší chuť, tak i lžíci cukru a rozmíchejte.
  3. Nechte 12 hodin na lince fermentovat a poté slijte a vychlaďte. 

Autorka receptu

Tereza Marečková