Pomazánka ze sardinek a mléčného kefíru

Jaké potraviny považujeme za živočišné SUPERpotraviny? Opomíjené a velmi chutné krůtí maso, které u nás seženete i jako sušené jerky a zachrání vás na cestách. Játra, která velmi rychle a jednoduše připravíte na pánvi na sádle. Vejce, která můžete připravit na milion způsobů a budou vždycky chutnat skvěle. A v neposlední řadě je to mléčný kefír a sardinky, které spojujeme dohromady v této luxusní probiotické pomazánce.

Potřebujete

  • 1–2 balení kvalitních sardinek v olivovém oleji
  • 200 ml mléčného kefíru
  • 2 lžíce lučiny
  • 2 jarní cibulky
  • hrst pažitky
  • 1/2 červené papriky
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na cedník dejte plátýnko a nalijte na něj mléčný kefír. Nechte přes noc na lince vykapat.
  2. Do misky si dejte sardinky, můžete vytáhnout páteře, ale není to nutné a rozmačkejte vidličkou. Přidejte na drobno nakrájenou pažitku, červenou papriku a cibulku na kolečka. Přidejte i vykapaný kefír a lučinu. Osolte a opepřete.
  3. Namazejte na kváskový chléb nebo podávejte jako dip k zelenin.

Pomazánka ze sardinek

Autorka receptu

Tereza Marečková