Veganská ovocná zmrzlina s mátou a bazalkou

Často se setkáváme s lidmi, kteří se z různých důvodu vyhýbají mléčným produktům. Na trhu najdete sice už bezmléčné ovocné zmrzliny, ale jsou často plné cukru a dochucovadel. Největší výhoda domácí zmrzliny je to, že si do ní dáte jen opravdové suroviny. Pojďte s námi vyzkoušet bezmléčnou probiotickou zmrzlinu s mangem, ananasem a dýní.

Potřebujete

  • 200 ml vodního kefíru
  • 2 zralá manga
  • ½ zralého ananasu 
  • 200 g vařené dýně
  • velká hrst máty
  • velká hrst bazalky
  • šťáva z jedné limetky nebo citronu
  • případně na doslazení med nebo javorový sirup
  • pokud není nutná veganská verze, pro doplnění bílkovin můžete přidat kolagen (je bez chuti)

Postup

  1. Manga a ananas oloupejte a nakrájejte na kousky.
  2. Do mixéru vložte všechno ovoce, vařenou dýni, bylinky a rozmixujte do hladka. Případně přidejte i kolagen nebo protein.
  3. Naplňte formičky na nanuky nebo nádobu vhodnou do mrazáku. Pokud mrazíte zmrzlinu v nádobě, je vhodné ji párkrát promíchat během mražení.

Veganská ovocná zmrzlina

Autorka receptu

Tereza Marečková